ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Семинар и церемония за обявяване на победителите на ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА в Брюксел

Публикувано на 12-03-2019 г.

Семинар на ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА ще се проведе на 21-22 март в Брюксел (Белгия). В рамките на събитието ще бъдат раздадени и наградите на Европейската комисия за устойчива мобилност. Събитието дава възможност на националните координатори на кампанията, както и на избрани представители на европейските градове, да обсъдят идеи за развитието на устойчивата мобилност, да получат вдъхновение за самата седмица и да открият международни партньори.

В откриването ще вземат участие Мая Бакран Марчич (Maja Bakran Marcich), заместник-генерален директор по мобилността и транспорт към Европейската комисия, и проф. Шейн О'Мара (Shane O'Mara) от Тринити Колидж, Дъблин.

Участниците ще бъдат организирани в малки сесии, които ще обхванат теми като разработване на пешеходна карта, използване на онлайн инструменти за идентифициране на ходенето и колоезденето на местно ниво и посещение на пешеходна зона в Брюксел.

За поредна година модератор  на церемонията за награждаване на победителите в ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА ще бъде Катрина Сичел (Katrina Sichel). Наградите ще връчат Виолета Булц, еврокомисар по транспорта, и Юрген Мюлер, ръководител на кабинета на Кармену Вела, комисар по околна среда, морско дело и рибарство.  

Програма



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС